I drottningens namn

I drottningens namn
Utgivningsdatum: 2014-08-19
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori: Fantasy & magisk realism
Upplaga: 1
Författare: Jo Salmson
ISBN: 9789163879388
Antal sidor: 119

Läs det spännande slutet - Ska Maro klara sitt uppdrag? Den fjärde och avslutande delen i bästsäljande Jo Salmsons spännande serie "Maros resa"! Och när den dramatiska upplösningen närmar sig är det säkrast att ha en drake på sin sida ... Oupphörligt fängslande för nybörjarläsaren med mästerliga illustrationer i svartvitt av Åsa Ekström. Vacker och lättläst fantasy när den är som allra bäst! Maro och Unda har äntligen kommit fram till Avons ö. Här får de veta den hemska sanningen om kung Edrics ondskefulla plan. Deras liv är i fara och innan solen går upp måste de lämna ön och bege sig till Kungavärn. Utan någon sanningsdryck! Men hur ska Maro då kunna rädda sin syster - och kommer hans pappa någonsin att bli stolt över honom igen? För från och med nu står han på förrädarens sida ... I drottningens namn är den fjärde och sista delen i den spännande serien "Maros resa". Läs också Kungen kommer!, Skuggan och draken och Ett hjärta av is. Jo Salmson har tidigare skrivit de enormt populära serierna "Almandrarnas återkomst", "Drakriddare" (böckerna om Tam) och "Häxfolket". "Spänningen infinner sig snabbt /.../ Språket är enkelt och medryckande.

I den här spännande berättelsen ryms också frågor om lojalitet, vänskap, kärlek och mod utan tillstymmelse till pekpinnar. Berättarsättet innehåller mycket som är utvecklande för den unga läsaren; möjlighet till identifikation, slutledningsförmåga och stimulans att läsa vidare.

I drottningens namn håller högsta klass ända till sista raden." Tine Billing, btj-häftet "Otroligt bra fantasy som prickar helt rätt i åldersgruppen." www.

barnistan.se "Salmsons lättlästa fantasy är riktigt, riktigt bra!" Carolina Landin, Litteraturmagazinet

Meghan Markle och prins Harry har flyttplaner. Och de har siktet inställt på kändistäta Cotswolds på engelska landsbygden, rapporterar Daily Mail. Nu kommer dessutom uppgifter att det bara är en tidsfråga innan paret förlovar sig. Det är en solig dag och pigan Emma går över stadens torg bort mot slottet när … En sommardag 1952 föll en ung Kjerstin Dellert på knä framme i koret i S:t Jacobs kyrka och bad till Gud. Kr. Från Indien spred sig spelet sedan till Persien, och när araberna tog över Persien lärde de sig spela schack och spelet spred sig över den muslimska världen, inklusive södra Europa, varifrån […] Fristående berättelse om Emma och drottningens äventyr. Schackets historia har sina rötter i Indien, där ett spel som påminner en hel del om dagens schack spelades redan på 600-talet e. Den unge franske dirigenten Maxime Pascal, som är något av en expert på Debussy, är tillbaka på Malmö Opera.