Vinterstaden

Vinterstaden
Utgivningsdatum: 2017-01-16
Förlag: Norstedts
Kategori: Deckare
Upplaga: 1
Författare: Arnaldur Indridason
ISBN: 9789113079585

En kall januarikväll kallas polisen till en betongförort i Reykjavik där ett lik hittats mellan höghusen. En mörkhyad, tioårig pojke ligger där framstupa i en blodpöl, fastfrusen i isen. Pojken har stuckits i magen med ett vasst föremål och lämnats att dö i den kalla vinternatten. Ett fruktansvärt brott verkar ha begåtts. När Erlendur kommer till platsen är pojkens äldre halvbror Niran försvunnen, och man misstänker att han har med mordet att göra. Erlendur & Co börjar utredningen, bland annat vid den skola där båda bröderna var elever. Det visar sig att en av lärarna är känd för att vara en aggressivrasist, och misstankar riktas även mot honom.

Det har förekommit en del knarkhandel i området, inte långt från den plats där Elías hittades. Man tror att det kan finnas kopplingar till langning och jagar rätt på en knarkare som bor i området och tidigare gripits för misshandel. Han visar sig ha alibi, men kommer med halvkvädna visor om en pedofil som synts till i området. Polisen börjar utreda fallet och ut ur mörkret och snöyran stiger så småningom en bild av händelser, dystrare än en vinternatt vid polcirkeln.

Mötesplatsen för alla vinterentusiaster. d. v. 245 kommuner Håll i hatten när du bläddrar dig igenom denna förteckning från A–Ö. Här finns information om Östersunds kommuns service och verksamheter. 450 000 hävstångssprutor. Lunch i Skara. Webbkameror med miniatyrbilder OBS.