Lidandet och glädjen : dikter i urval

Lidandet och glädjen : dikter i urval
Utgivningsdatum: 2014-11-26
Förlag: Bokförlaget Lejd
Kategori: Poesi
Författare: Anna Swirszczynska
ISBN: 9789185725298
Antal sidor: 220

Anna wirszczynska är en av Polens främsta poeter. Hon föddes 1909 i en konstnärsfamilj i Warszawa och dog 1984 i Krakow. Under kriget arbetade hon som sjuksköterska, och kom senare att skildra krigsupplevelserna med fotografisk exakthet. Hon väjer inte för de svåraste ämnen och skriver ur sitt perspektiv som civil kvinna. Den kvinnliga erfarenheten av kroppen och åldrandet är också ett centralt tema i hennes poesi. Denna bok är ett urval av dikter ur hennes hela författarskap.

Sebastian Lönnlöv är litteraturvetare och författare som till vardags arbetar på bibliotek. Författare och litteraturforskare. Professor emeritus i. Sebastian Lönnlöv är litteraturvetare och författare som till vardags arbetar på bibliotek.

Han är intresserad av böcker på alla sätt: att skriva dem, läsa. Kjell Espmark, född 19 februari 1930 i Strömsund (Jämtland). Författare och litteraturforskare.

Han är intresserad av böcker på alla sätt: att skriva dem, läsa. Kjell Espmark, född 19 februari 1930 i Strömsund (Jämtland). Sebastian Lönnlöv är litteraturvetare och författare som till vardags arbetar på bibliotek.