Afrikanska möten

Afrikanska möten
Utgivningsdatum: 2016-02-15
Förlag: Historiska Media
Kategori: Historisk, politisk & militär
Författare: Rylander Sten
ISBN: 9789175452883
Antal sidor: 239

En spännande inblick i arbetet som aktiv fältorienterad diplomat. Som Sveriges ambassadör har Sten Rylander följt den afrikanska utvecklingen på nära håll, då han arbetat för UD och Sida i över 30 år. Han har tidigare skrivit de uppskattade böckerna Nelson Mandela (2012) och Afrika vänder (2014). Nu har Sten Rylander skrivit en efterlängtad och personlig skildring om sitt liv i Afrika, och om alla de betydelsefulla möten som präglat denna tid. Från officiella sammanträden med Afrikas största ledare, till mer spontana kontakter med enskilda människor. Sten Rylander ger en spännande inblick i arbetet som aktiv fältorienterad diplomat. Afrikanska möten ger också nya perspektiv till den pågående debatten om behovet av en förändrad Afrikabild: från afropessimism till en mer optimistisk bild av en kontinent med snabba förändringar och ljusa framtidsutsikter.

Vi blandar safaris med djur- och naturupplevelser med historia, religion och möten med. Här bor ni granne med savannens vilda djur, äter barbeque vid lägerelden. Hemtex välkomnar våren med naturlig grönska, grafiska mönster och afrikanska influenser. RISK är en ideell organisation som är. Hos SIS kan du påverka. Kolmården är en destination fylld av upplevelser för alla åldrar. Varvsstaden – åter till framtiden.

Utställning Tio fotografier på personer som är på flykt från Sydsudan visas. Fig 1. Vett och Etikett - Uppslagsverk i vett & etikett och bemötande.