Opium för folket

Opium för folket
Utgivningsdatum: 2017-02-02
Förlag: Kartago
Kategori: Tecknade serier
Författare: Anna Lindman
ISBN: 9789175152127

Vad är religion egentligen? Vad får en människa att gå med i en sekt, vad rör sig i huvudet på den som mediterar i tre år och vad händer om man kramar ett träd? I den här boken möts en rad olika berättelser om hur religion kan påverka en människas liv. I serier, bilder, text och samtal tas läsaren med på en inre resa som handlar om magiskt tänkande, religiös påverkan, flykt undan tvång och förtryck och inte minst, det vi alla kan känna igen oss i, längtan efter hopp och mening. Redaktören Anna Lindman skriver i förordet: "Boken du håller i din hand är en hybrid av textbok och seriebok, där bilder och ord, tankar, känslor och upplevelser möts. Här sammanstrålar en mängd berättelser som olika människor med skilda erfarenheter av religion vill dela med dig. Eftersom debatten om religion och religiösa uttryck idag ofta är hård och enögd vill den här boken något annat.

Förhoppningsvis kan den vara starten på ett samtal som handlar om respekt och nyfikenhet, om viljan att lära känna varandra och strävan att söka förståelse även för det som tycks oförståeligt. Vilken annan väg finns att gå?"

Ja, ibland känns vägen mot en stark och atletisk bål allt annat än spikrak. Fram till nu. Missförstånd om Islam Av: Muhammed Kutub. METRO är död - leve ALFHEIMR. Omgivet av fiender, inklusive IS och Turkiets krigsmakt, håller folket i Rojavas autonoma region på att bygga upp ett av jordens mest progressiva samhällen. Jag håller mig informerad om utveckling och det är en väldigt tråkig utveckling men jag hoppas att vi kan lösa det på något sätt. Fram till nu. à Chokier de Surlet, Ioanne Thesaurus politicorum aphorismorum. Omgivet av fiender, inklusive IS och Turkiets krigsmakt, håller folket i Rojavas autonoma region på att bygga upp ett av jordens mest progressiva samhällen. Denna site är anpassad främst för Internet Explorer. En faktoid är osanning som behandlas som en sanning.