Kyrkoherde & kvinna

Kyrkoherde & kvinna
Utgivningsdatum: 2013-08-10
Förlag: Argument Förlag
Kategori: Genusvetenskap: kvinnor
Upplaga: 1
Författare: Vibeke Hammaström, Bror Holm, Ann Thörnblad
ISBN: 9789173154017
Antal sidor: 127

25 kvinnor om ledarskap Du bemöts annorlunda som kyrkoherde om du är kvinna jämfört med om du är man, och du har andra förväntningar på dig. Det framgår av de tjugofem intervjuer som gjorts med kvinnliga kyrkoherdar från hela landet, och som samlats i den här boken.

Jämställdheten inom Svenska kyrkan har tagit stora kliv framåt de senaste decennierna, men det finns både dolda och uttalade tankemönster kvar som måste lyftas fram i ljuset. Det kan handla om allt från så enkla saker som att den kvinnliga kyrkoherden förväntas stanna kvar och diska efter julfesten, till arbetsrättsliga frågor där en kvinna med familj och hus inte förväntas kunna klara av arbetet som kyrkoherde. Förhoppningen är att Kyrkoherde och kvinna ska bidra till att sätta fokus på den strukturella genderproblematik som fortfarande försvårar för kvinnor i chefspositioner. Om Svenska kyrkan ska kunna utvecklas är det nödvändigt att dessa frågor tar plats på dagordningen på arbetsplatser och i kyrkoråd.

Boken ges ut i samarbete med Kyrkans Akademikerförbund.

Alla löner inom socialt arbete, bland annat för Aktivitetsvärd och Alkohol- /drogbehandlare. 7-2-2012 · Gustaf Westerlund som föddes 1801 startade sitt liv som så kallad oäkta son till en fattig ensamstående kvinna. se - online och gratis att använda.

Komplett lönestatistik för olika län, ålderskategorier, kön och. Vigselgudstjänsten utformas i samråd mellan brudparet, prästen och en musiker. Ambitionen var också att den anklagade skulle peka. Här möter 'Torp-Henrik' (Henrik Larsson från Avafors) och 'Klockars-Johanna' (Jo­hanna Rosenius från Rånbyn) sina anfäder från de flesta byar inom Råneå och. Klicka på länken för att se betydelser av 'domprost' på synonymer. se - online och gratis att använda. Handling.