De glömda barnen

De glömda barnen
Utgivningsdatum: 2012-06-28
Förlag: Sagolikt Bokförlag
Kategori: Fantasy & magisk realism
Upplaga: 1
Författare: Anette Skåhlberg
ISBN: 9789186861049
Antal sidor: 140 Inläsare Anette Skåhlberg

Tio meter ner under jorden kan man höra dem andas.

Tjugo meter ner under jorden hoppas de ännu på att komma upp till ytan. Till livet. De glömda barnen.

Det är i totalt mörker som Misan hamnar en helt vanlig dag. Från att ha varit hemma i lägenheten tills att hon plötsligt är på en plats där hon aldrig varit förut. En plats där det är svart som natten. Det luktar jord. Och vem är det som helt oväntat tar tag i henne i mörkret..? De glömda barnen är en berättelse om barn som blivit osynliga, för att vuxenvärlden har glömt bort dem.

Barnen sugs ner i ett mörkt hål ungefär 20 meter under marken. Det enda sättet för dem att ta sig därifrån är att bli saknade. Eftersom de inte kan se varandra som vanligt, så formar de ett kollektivt medvetande. De glömda barnen ingår i Skymningsserien där även Syster Varg och Yla i natten ingår, och det är en kapitelbok för alla som någon gång har känt sig ensamma, eller varit rädda för att bli osynliga, men också en bok om att slukas in i en annan värld.

Några timmar eller kanske till och med några år. Det finns alltid en väg. Och det finns alltid en vän när livet känns som mörkast. "De glömda barnen är en stark bok, som berör.

Otäck, men samtidigt väldigt varm. Och det finns massor att prata om när man läser den här boken tillsammans med barnen, saker man måste prata om, därför tycker jag att den här boken passar perfekt för högläsning." /Susanna Ståhlenberg, Barnboksprat "Sagan är typiskt Skåhlbergisk.

Där finns magi, en påträngande verklighet samt en stor människokärlek." /Andrea Dahlkild, Uppsalatidningen. Från varje såld bok av De glömda barnen kommer Sagolikt Bokförlag att skänka 5 kr till BRIS, Barnens rätt i samhället.

Kimselius som har skrivit de underbara böckerna om Theo och Ramona. Och nu börjar de bli värda riktiga pengar. Barnkalastips. Mikrolån ger 'Hope', Lions i Tanzania, Lions stöttar övergivna barn i Kina, artister stöttar De Glömda Barnen, bl a. Allt från de små smarta idéerna till tipsen som gör temakalaset - inbjudningar, utklädning, lekar, skattjakter, dekorationer, mat. Här hittar du många rolig gåtor som du kan skriv ut och leka med barnen vid tillfälle. Första gången jag knullade var jag 16 år och det var en så fin händelse att jag minns den väldigt tydligt än idag 30 år senare. Goodies till barnen med sudoku och sifferlekar. Filmisarna var skolgårdarnas hårdvaluta.