Döden är inget skämt

Döden är inget skämt
Utgivningsdatum: 2018-01-24
Förlag: Lilla Piratförlaget
Kategori: Skönlitteratur
Upplaga: 1
Författare: Karl Modig
ISBN: 9789188279613
Antal sidor: 216

"En effektiv bladvändare om syskonkärlek och sorg, skriven på ett rakt och enkelt språk med exakt tonträff." Ingalill Mosander, Aftonbladet Det är en bok som griper tag och verkligen känns när man läser. Paula Högström, P4 Stockholm Josef är nitton år och bor i en lägenhet ihop med sina storasyskon Natascha och Alexander. Fast nu är det bara han och Natascha kvar. Han ägnar dagarna åt att skriva skämt till sin stand-up-rutin, och nätterna åt att hamna i fel säng, och pratar om vad som helst utom om Alexander. Men hyran behöver betalas och hans syster ligger bara i sängen hela dagarna, så Josef börjar jobba som resurs i skolan. Sakta, steg för steg, tar han in det fruktansvärda som har hänt, trots att han hela tiden försöker skämta bort det.

Karl Modig debuterade 2016 med ungdomsromanen Superkrafter - på gott och ont. Nu är han tillbaka med en roman för unga vuxna, full av svart humor.

"Det här är en mycket läsvärd samtidsskildring ... Författaren Karl Modig har ett högt tempo och driv i berättandet, prosan är dialogrik och lättläst med en del samtidsmarkörer. Personskildringarna är levande och trovärdiga, miljöskildringarna välgjorda. Sammantaget är Döden är inget skämt en mycket läsvärd och lättillgänglig roman för unga vuxna som nog kan känna igen sig i vissa situationer; en fascinerande samtidsberättelse från det sena 2010-talet." Staffan Wennerlund, BTJ "Ja, det här är en sårig berättelse, men det såriga syns för det finns en värme i kontrast till allt det dåliga. Som till exempel känslan av förstå när någon annan mår dåligt och långsamt lära sig att man kan vara viktig för någon annan." Viveca Bladh, Kulturnytt i P4 "Döden är inget skämt" artar sig till ett nervigt och drabbande dokument. Huvudpersonens lättsinne är originellt och rörande." Peter Grönborg, Blekinge Läns Tidning

Det här är en kort historia som jag skrev under december 2017.

Hon är listig, bra på att skrämmas och dansar krigsdans. Det här är en kort historia som jag skrev under december 2017.

Och Pippi Långstrump. Texten ligger här tills vidare, eftersom jag inte riktigt vet vad jag … Här är 14 stadier du ofta går igenom första gången du ska sova över hos ditt ragg Postad 24 April Om en arbetskamrat blir allvarligt sjuk kan det vara svårt att veta hur man bäst är till hjälp.

Skämt i musikens och sångens värld finns det tydligen rätt många av. När Dagens Arbetes medarbetare Jeanette Herulf fick tillbaka sin cancer valde hon att vara öppen om sjukdomen. Nu är det dags att brista ut i falsksång och tralla fram musikskämt. Och Pippi Långstrump. GÅ PÅ FEST Mel: Du ska få min gamla cykel När som livet kännes tråkigt grått och trist GÅ PÅ FEST När på gott humör emellanåt är brist Som du kan se visar båda dokumentärerna upp precis samma problem, skitmat. Mitt intresse för astrofysik är sedan länge stort.