Torka aldrig tårar utan handskar. 2, Sjukdomen

Torka aldrig tårar utan handskar. 2, Sjukdomen
Utgivningsdatum: 2013-01-23
Förlag: Norstedts
Kategori: Skönlitteratur
Upplaga: 1
Författare: Jonas Gardell
ISBN: 9789113047034

De är en sorts familj: ärkefjollan Paul, Lars-Åke och Seppo, Reine med sitt plågade förflutna på den lilla bohuslänska ön, den vackre Bengt som är filmstjärna i vardande. Varje år firar de jul hos Paul, det är där Benjamin och Rasmus träffar varandra och blir kära. Allt ska de offra för kärleken. De älskar varandra så mycket. Världen och framtiden tillhör dem. Och det är då som sjukdomen kommer till staden. Bögpesten. Den nya digerdöden. De är alla så unga. En efter en skall de dö. Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant.

Jag var en av dem som överlevde. Det här är min och mina vänners historia. Det här är andra delen i romansviten Torka aldrig tårar utan handskar. Den första delen utkom i augusti 2012 och blev en stor säljsuccé som hyllats av en enig kritikerkår.

"Min känsla, redan nu, är att Gardell skriver modern svensk litteraturhistoria." Jens Liljestrand, DN "Det är en extremt bra början och det är svensk historia, ett utvandrarepos." Ulrika Milles, SVT "Jag är imponerad och tacksam." Kristoffer Folkhammar, Aftonbladet

Lars Jonas Holger Gardell, född 2 november 1963 i Täby, [1] är en svensk författare, dramatiker, komiker och artist. 2, sjukdomen - Jonas Gardell - bok; Nittiotalisterna - Freia och wannabeindianerna - dokumentär With Adam Lundgren, Adam Pålsson, Björn Kjellman, Simon J. 2, sjukdomen - Jonas Gardell - bok; Nittiotalisterna - Freia och wannabeindianerna - dokumentär With Adam Lundgren, Adam Pålsson, Björn Kjellman, Simon J. Rasmus, 19, escapes to Stockholm and finds love in the religious. Den första delen, Kärleken, utkom 20 juli 2012 och den andra delen, Sjukdomen. Rasmus, 19, escapes to Stockholm and finds love in the religious. Torka aldrig tårar utan handskar är en roman trilogi skriven av Jonas Gardell.

Den första delen, Kärleken, utkom 20 juli 2012 och den andra delen, Sjukdomen. Rasmus, 19, escapes to Stockholm and finds love in the religious.