Om Autisterna av Stig Larsson

Om Autisterna av Stig Larsson
Utgivningsdatum: 2015-07-26
Förlag: Modernista
Kategori: Litterära essäer
Författare: Van Reis Mikael
ISBN: 9789176457801

Mikael van Reis förord till Stig Larssons Autisterna. Om Autisterna: Autisterna (1979) markerade inledningen till det svenska åttiotalet, och blev ett riktmärke för såväl kritiker som yngre författare. Vi följer en man som rör sig i utkanterna av vad en gestalt kan vara. Det är en man utan moral och karaktär. Han befinner sig i olika europeiska stadslandskap, städer som alla liknar varandra. Han möter människor - skuggestalter som kommer och försvinner. Han rör sig i en suddig blåaktig värld helt utan mening. En värld i vilken han kan inta vilken position som helst.

Postmodernism är ett ord som syftar på en utveckling inom kritisk teori, filosofi, arkitektur, konst, litteratur och kultur som kan beskrivas som antingen sprungen. Stig Håkan Larsson, född 20 juli 1955 i Skellefteå i Västerbottens län, är en svensk poet, dramatiker, romanförfattare, filmregissör och kritiker. Stig Håkan Larsson, född 20 juli 1955 i Skellefteå i Västerbottens län, är en svensk poet, dramatiker, romanförfattare, filmregissör och kritiker. Stig Håkan Larsson, född 20 juli 1955 i Skellefteå i Västerbottens län, är en svensk poet, dramatiker, romanförfattare, filmregissör och kritiker. Och senare i vår. Kultur 24 januari 2016 04:00 ”Om jag inte får ge min version så dör jag” Ebba Witt-Brattström går ytterligare en rond mot Kulturmannen. Stig Håkan Larsson, född 20 juli 1955 i Skellefteå i Västerbottens län, är en svensk poet, dramatiker, romanförfattare, filmregissör och kritiker. Postmodernism är ett ord som syftar på en utveckling inom kritisk teori, filosofi, arkitektur, konst, litteratur och kultur som kan beskrivas som antingen sprungen.

Postmodernism är ett ord som syftar på en utveckling inom kritisk teori, filosofi, arkitektur, konst, litteratur och kultur som kan beskrivas som antingen sprungen. Stig Håkan Larsson, född 20 juli 1955 i Skellefteå i Västerbottens län, är en svensk poet, dramatiker, romanförfattare, filmregissör och kritiker. Postmodernism är ett ord som syftar på en utveckling inom kritisk teori, filosofi, arkitektur, konst, litteratur och kultur som kan beskrivas som antingen sprungen.