Så funkar svensk arbetsmarknad

Så funkar svensk arbetsmarknad
Utgivningsdatum: 2014-02-10
Förlag: AlphaCE Publishing
Kategori: Arbetsmarknadsrelationer & arbetarskydd
Upplaga: 1
Författare: Maria Mattsson Mähl, Gabriella Pifrader
ISBN: 9789198163704
Antal sidor: 128

Den här boken innehåller korta kapitel om Sverige och svensk arbetsmarknad. Boken vänder sig till personer som behöver en introduktion om våra svenska lagar och regler, hur man söker jobb, hur det fungerar med utbildning, arbetstider, arbetsmiljö och anställningsformer. Det finns även ett avsnitt om hur man startar företag i Sverige. I boken finns även introduktion till olika branscher som: - Vård och omsorg - Kultur och media - Hotell, restaurang och service - Bygg och anläggning - Tillverkning och industri - Transport och logistik Till dig som är lärare - Boken är framtagen som ett stöd och ramverk för samhällsorientering eller som introduktion för att öka förståelsen av svensk arbetsmarknad. Den kan användas i delar eller som helhet. Texterna kan användas som komplement till traditionell SFI-undervisning eller som komplement till yrkessvenska. Eftersom en elev kan ha varierande kunskaper i det svenska språket krävs handledning och stöd för att eleverna ska kunna tillgodogöra sig materialet.

Avtalsrörelsen 2017 innebar färre varsel om stridsåtgärder än i avtalsrörelsen 2016. Almega Tjänsteföretagen har idag tecknat ett nytt treårigt kollektivavtal med Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund. I kolumnen ti. I kolumnen ti. Statistiska centralbyrån (SCB) är en myndighet i Sverige som producerar officiell statistik. Detta är sidan för dig som ingår i Svenskt Näringslivs styrelse.

Vi är en modern högskola som präglas av en öppen och välkomnande atmosfär, förstklassiga utbildningar och internationellt konkurrenskraftig forskning. Avtalsrörelsen 2017 innebar färre varsel om stridsåtgärder än i avtalsrörelsen 2016.