Kamrat hund

Kamrat hund
Utgivningsdatum: 2015-11-02
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori: Hundar som sällskapsdjur
Författare: Signe Björnberg
ISBN: 9789100155858

Tänker ni skaffa en hund? Har ni nyss fått hund i familjen? Eller är ni kanske är ni redan en gammal och van hundägare? Vilken fråga ni än svarar jakande på, så har ni glädje av Signe Björnbergs "Kamrat Hund". Där får ni lära er vad ni behöver veta om olika hundraser, om uppfostran, lämplig utfodring, motion, sjukdomar lek och umgängesvett med hundar. Men "Kamrat Hund" är inte en vanlig handbok i hunduppfostran. Signe Björnberg har vuxit upp och alltid levt i nära gemenskap med djur och hennes framställning blir aldrig ett torrt uppradande av värdefulla fakta, utan den utformar sig till en ibland hjärteknipande, ibland humoristisk minnesbok om djur, först och sist om hundar. Det blir en rad charmfulla och lustiga episoder ur djurens liv, hopfogad och sammanhållen av en klok och god människa med en sällsynt psykologisk insikt, både då det gäller djur och människor.

Läpparna små utav bär äro blå, bara jag slapp att så ensam här gå. Det var en av årets allra sista dagar och morgonen bjuder på någon minusgrad och kylig snålblåst.

Hej, jag har en irländsk röd settertik på 4,5 år. Mors lilla Olle i skogen gick, rosor på kinden och solsken i blick. Men jag rör mig massor. Det ligger endast lite. Det var en av årets allra sista dagar och morgonen bjuder på någon minusgrad och kylig snålblåst. HERKULES arla stod upp en morgon i första sin ungdom, fuller av ångst, och tvik, huru han sitt leverne börja skulle, därav han pris kunde vinna med tiden, och ära. – Jag har aldrig tränat – idrott är inget för mig. Berätta om ditt Buhundsliv, hur du. Läpparna små utav bär äro blå, bara jag slapp att så ensam här gå.