Kokkonst för livsnjutare

Kokkonst för livsnjutare
Utgivningsdatum: 2017-04-06
Förlag: Norstedts
Kategori: Kokböcker av tv-kockar & kändiskockar
Upplaga: 2
Författare: Edward Blom, Gunilla Kinn Blom
ISBN: 9789113076614
Antal sidor: 215

"Jag älskar stora, rejäla träslevar. Aldrig är jag så avslappnad och lycklig som när jag rör runt, runt i en brunsås eller långkokande gryta." Kokkonst för livsnjutare är både en kokbok och en livsstilsbok, som man läser, inspireras, får idéer av och blir underhållen av. Här får vi följa med Edward Blom och hans hustru Gunilla Kinn Blom hem till deras eget matuniversum. Edward och Gunilla delar med sig av sin syn på mat och matlagning, till exempel att man inte behöver ha dyra och komplicerade köksredskap - men däremot bra råvaror och ett fullständigt kompromisslöst förhållande till hur man lagar och smaksätter maten. Några längre och mer kulturhistoriskt inriktade texter (exempelvis om vissa livsmedels och maträtters historia) får vi oss också till livs. Vi får etikettråd, som är ett av Edwards favoritområden. Det blir fortsatt fokus på såväl mathistoriska ikoner (som till exempel Auguste Escoffier och Tore Wretman) som nutid (till exempel aktuella styckningsdetaljer på kött), likväl texter om olika matrelaterade fenomen ("fattiggourmeter" eller "delikatessernas rättigheter"). Boken innehålla också texter om Edward, av anhöriga skribenter - t ex hans syster, författaren Anna Dunér.

Ett matkulturellt historieberättande i kokboksform! Edward Blom och Gunilla Kinn Blom tilldelades tredje pris (brons) för texterna i Kokkonst för livsnjutare på Gourmand World Cookbook Awards 2016 i kategorin "Food Writing".

Hotellen är alltid femstjärniga. [1] [2] Edwards familjevapen. Det finns både. Lars Edward Lucas Blom, född 22 oktober 1970 i Ekerö, är en svensk arkivarie, kulturhistoriker, gastronom, TV-personlighet och författare. Ta för dig av modern semesterlyx med lagunpooler, wellness, fitness och flera olika gourmetrestauranger. Detta är mitt alldeles egna heraldiska vapen. [1] [2] Edwards familjevapen. Ta för dig av modern semesterlyx med lagunpooler, wellness, fitness och flera olika gourmetrestauranger. Han är krönikör i flera tidningar och magasin, och hösten.