Härskarteknik

Härskarteknik
Utgivningsdatum: 2011-10-12
Förlag: Bokförlaget Forum
Kategori: Social- & gruppsykologi
Författare: Elaine Eksvärd
ISBN: 9789137137124
Antal sidor: 214

Utökad och reviderad utgåva av succéboken Härskarteknik! Boken Härskarteknik har hittills sålt i över 125 000 exemplar. I den här nyutgåvan har härskarteknikerna blivit fler och tipsen för att hantera besvärliga typer ännu vassare. Den nya "martyrmetoden" avslöjar de inte helt ovanliga personer som manipulerar sin omgivning genom att spela på skuldkänslor och agera martyr.

Härskarteknik handlar inte bara om män som förtrycker kvinnor eller chefer som missbrukar sin makt. Tvärtom är det något som vi alla, oavsett kön, ålder och position, använder mot varandra.

Problemet är att de flesta inte vet om det. Här får vi hjälp att sätta fingret på när och hur det sker. Elaine Eksvärd definierar åtta huvudtyper av härskartekniker och exemplifierar med människors egna berättelser. Hon delar även med sig av egna erfarenheter och föreslår med humor och värme hur vi ska tackla jobbiga situationer.

I den här reviderade utgåvan finns helt nya exempel och retoriska knep. Alla som lider av nationalsyndromet konflikträdsla har nu en handbok i hur man säger besvärliga saker snyggt, men också hur man genomskådar de fula typerna. Tänk på att det bästa sättet att bevara en konflikt är att inte ta den.

Lars-Göran Bengtsson är angelägen om att visa upp en välfungerande svensk kommun när en delegation från Namibia besöker. Att förstå teorin om härskartekniker är nyckeln till att kunna utreda vad som händer när. inbunden, 2017. Nazister och motdemonstranter tågar på Dalarnas gator - följ allt som händer på 1 maj här Sveriges Radio Medierna utövar härskarteknik – lyckades stoppa annonsering.

Skickas inom 1‑2 vardagar.

Att förstå teorin om härskartekniker är nyckeln till att kunna utreda vad som händer när. +499kr ex. Skickas inom 1‑2 vardagar. Den allra största bomben briserade dock.