Vägen till frihet

Vägen till frihet
Utgivningsdatum: 2014-05-09
Förlag: Solunova Access AB
Kategori: Sjukdom
Upplaga: 1
Författare: Jonas Gustafsson
ISBN: 9789176091203
Antal sidor: 168

Jonas Gustafsson fick i unga år veta att han lider av Friedreichs ataxi, en obotlig sjukdom som bryter ner hans nervsystem. Beskedet vände upp och ner på världen för Jonas. Drömmarna om fotbollen stannade vid drömmar och i takt med att tillståndet blev allt sämre blev också Jonas allt mer påverkad i alla aspekter av sitt liv.

Historien börjar med förnekelse, en ovilja att bekräfta sjukdomen. Jonas ignorerade dess existens så länge det gick. I ett av livets mest utvecklande skeenden ville Jonas vara precis som alla andra, men tvingades inse att rullstolen fick en allt mer framträdande del av vardagen. Med sjukdomen väcktes viljan att förändra. Efter en uppfylld dröm insåg Jonas till slut att han i sin tur kunde hjälpa andra. Passionen för idrotten, som alltid varit en nära följeslagare till Jonas, blev på nytt en stor del i hans liv. Möjligheterna fanns där, bara Jonas vågade se dem. Efter en föreläsning av den professionelle äventyraren Fredrik Sträng insåg Jonas vad nästa mål var. Han ska bestiga Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Det här är berättelsen om en man som aldrig tillåtit sin sjukdom att definiera honom. Med nya hinder kommer nya lösningar och med passion, envishet och hårt arbete har Jonas Gustafsson inte bara gjort livet bättre för sig själv, han har också hjälpt andra att finna sin väg till frihet.

Vägen till frihet Nelson Mandela Längtan att sakta ner för oss till södra Sverige i några dagar. Blogspot. Frihet, i stort och smått. Get this from a library. Berättelsen om en mans resa för att finna sitt sanna jag. Jag fick en förfrågan på ett inlägg där jag summerade min resa från start till där jag är idag. Släpp fram ditt inre barn och bli en fri själ. com Nelson Mandela är en ikon på den politiska himlen, en av vår tids mest kända och beundrade statsmän – men han fick betala ett högt pris för sin kamp mot. Vägen till frihet' en betydligt mer nyanserad bild av denne visionär och påminner oss om att vägen till demokrati i Sydafrika hade. 2014 · Med Idris Elba, Naomie Harris, Tony Kgoroge.