De sista indianerna

De sista indianerna
Utgivningsdatum: 2017-03-28
Förlag: Elisabeth Grate Bokförlag
Kategori: Samtida skönlitteratur
Författare: Marie-Hélène Lafon
ISBN: 9789186497552
Antal sidor: 192

Syskonen Marie och Jean är båda ogifta och barnlösa. Efter föräldrarnas död bor de ensamma kvar i familjegården på den franska landsbygden. Lantbruket är nedlagt, livet stillastående. Hos grannarna på andra sidan vägen däremot kryllar det av lekande barn, av kvinnor i färgglada kläder. Stillatigande registrerar syskonen från sin utpost varje rörelse hos dessa lantbrukare, de verkligt levande, som arrenderar deras mark. Snart kommer syskonen vara borta utan att lämna några spår efter sig. Instängda i sitt revir är de »de sista indianerna». Med sina träffsäkra formuleringar och humoristiska blick skildrar författaren i sin roman krocken som uppstår i mötet mellan två skilda världar. Marie-Hélène Lafon, född 1962, växte upp på föräldrarnas bondgård i Cantal, ett landskap som intar en central plats i hennes verk. Lafon är sedan 1980 bosatt i Paris där hon undervisar i klassiska språk. Av hennes åtta böcker är De sista indianerna den andra som översatts till svenska. Marie-Hélène Lafon tilldelades 2016 det prestigefulla Prix Goncourt de la nouvelle. Förlaget har tidigare utgivit Annonsen (2013).

De sista indianerna är osedda människor i den franska provinsen, förbisprungna av moderniteten. Tusentals Krigsveteraner Blir Mänskliga Sköldar. av Trupp, Fritz - Dahlberg, Erik - Jacobsson, Gunnie - Kreuzer, Rudolf Inbunden bok.

Per Wirtén läser 'De sista indianerna', en ömsint roman av Marie-Hélène Lafon om överblivna människor. En roman om krocken som uppstår i mötet mellan två skilda världar. Share this Rating. 'Strålande bra. De var bland de sista indianerna i Nordamerika som kom i kontakt med de vita. com. och därmed var ställningen 40–38 inför de. Sina barnsliga känslor.