Jakten på den mystiska bägaren

Jakten på den mystiska bägaren
Utgivningsdatum: 2013-05-13
Förlag: Hoi Förlag
Kategori: Deckare
Författare: Lagmark Torbjörn
ISBN: 9789186775490

Kocken Hugo Larsson och hans fru Paula kastas in i ett hisnande äventyr efter knappt ett dygn av sin semester på Mallorca. Under en lunch hamnar Hugo av en slump mitt i ett brutalt mord, och han råkar få med sig en mystisk bägare. Genast blir han förföljd av råbarkade män. En rymdfärja kraschar vid återinträdet i atmosfären. Tolv professorer går ett hemskt öde till mötes i Köpenhamn. En professor tar livet av sig i Helsingborg. Ett svenskt par hittas mördade i sin sommarbostad. Och vem är den mystiska ?Nummer 1? som plötsligt dyker upp på scenen? Finns sambandet mellan allt detta att finna i Hugos väska? Berlinaren Gerhard Beckman hjälper Hugo att fly, men snart börjar mörka hemligheter komma upp till ytan. Hemligheter som har sina rötter begravda i nazismen och andra världskrigets slutstrid i Berlin.

Genom den vilda jakten i Spanien, Frankrike, Italien och under det rafflande slutet i de österrikiska alperna anar man att något riktigt stort är på gång, något som kommer att förändra världen för all framtid.

Jakten på den mystiska bägaren är Sveriges första kockroman ? en gastronomisk spänningsroman ? skriven av en kock, om en kocks otroliga äventyr. Det självklara valet för dig som älskar mat, vin och spänning.?? Torbjörn Lagmark jobbar som kock och driver framgångsrikt restaurang, matstudio, vinotek och tapasbar i Helsingborg.

Hovtramps rapporter från hästvärlden. Carr, John Dickson: Den ihålige mannen. [ref 7882] 150:- Bonniers 1964. [ref 7882] 150:- Bonniers 1964. Då smsar Lisa till sin pappa och går bort. När Lisa Holm är 17 år jobbar hon extra på ett café på Kinnekulle. Carr, John Dickson: Den ihålige mannen. Hovtramps rapporter från hästvärlden.

Översättning av Claës Gripenberg.