80 grader från Varmvattnet

80 grader från Varmvattnet
Utgivningsdatum: 2011-12-08
Förlag: A Nice Noise
Kategori: Deckare
Författare: Karin Alfredsson
ISBN: 9789186719234

Svenska Deckarakademins debutantpris! "En insiktsfull berättelse med ett för kriminallitteraturen ovanligt motiv i en annorlunda miljö. Årets debut!" I ett dike i Zambia förblöder en 14-årig flicka. I USA dör en domare i Högsta Domstolen i sin säng. I en svensk lägenhet möts tre aktivister för att ta emot beskedet om en katastrof. I en amerikansk buss försöker en ung kvinna fly från sin historia. I gräset utanför en barnmorskas hus bygger någon en häxpyramid. Och i händelsernas centrum står Ellen Elg, svensk läkare med oklart uppdrag i Afrika. Den första boken i serien om Ellen Elg handlar om sexualitet, kvinnoförtryck och död i miljöer som sällan beskrivits i svensk spänningslitteratur. I Karin Alfredssons färgstarka men osentimentala roman, där döden är nära i alla hem, skildras hur enskilda liv cyniskt offras av den multinationella industrin. OM FÖRFATTARINNAN & UPPLÄSAREN Karin Alfredsson är journalist och har arbetat både som TV-programledare och frilansande reporter och har rapporterat från inte mindre än 55 länder. 80 grader från Varmvattnet är det prisbelönta resultatet av att vilja prova något nytt; en annan modell att berätta om de orättvisor som hon sett. SAGT OM BOKEN "Karin Alfredsson öppnar våra ögon för de orättvisor som drabbar kvinnor i tredje världen.

Hon gör det bra! Man blir gripen, förbannad och engagerad." /Damernas värld "Det är en imponerande och djupt oroväckande roman."/Sundsvalls tidning "Karin Alfredsson har skrivit en tät och spännande thriller med ett kvinnligt perspektiv."/Gotlands tidningar "En utsökt debut. Karin Alfredsson träffar mitt i prick."/EskilstunaKuriren

”En insiktsfull berättelse med ett för kriminallitteraturen ovanligt motiv i en annorlunda miljö. Ladda ner bra romaner som ljudbok till din mp3-spelare eller mobiltelefon. Karin Alfredsson Ljudbok - '80 grader från varmvattnet' 8 CD-skivor, speltid 9 tim 20 min I nyskick = lyssnat på boken 1 gång. Finns i lager. Startsida; läst 2010; läst 2011; läst 2012; läst 2013; läst 2014; läst 2015; läst 2016 Köp 80 grader från Varmvattnet. Ellen Elg är läkaren som. Av Karin Alfredsson Ordfronts förlag 2006 ’Varmvattnet’ i Karin Alfredssons spänningsroman är namnet på det samhälle huvudpersonen stammar från. 16.