Dödsdömd: Melvin Mars

Dödsdömd: Melvin Mars
Utgivningsdatum: 2016-06-16
Förlag: Bokfabriken
Kategori: Deckare
Författare: David Baldacci
ISBN: 9789176292761

Den dödsdömde mördaren Melvin Mars räknar ner timmarna till sin avrättning för det våldsamma mordet på sina föräldrar tjugo år tidigare, när han plötsligt beviljas ett oväntat uppskov. En annan man har erkänt brottet. Amos Decker, nyanställd på FBI, intresserar sig för Mars fall efter att han upptäckt slående likheter med sitt eget liv: Båda männen var duktiga fotbollsspelare med lovande karriärer som slogs till spillror av liknande incidenter båda männens familjer mördades brutalt. Och i båda fallen erkände en annan man mordet flera år efter dådet. Bekännelsen har potential att göra Melvin Mars till en fri man. Men vem vill befria Mars från fängelset? Och varför nu? När en medlem i Deckers team försvinner, blir det tydligt att något mycket större och mer olycksbådande än bara en dömd brottslings liv står på spel. Det kommer krävas Deckers fulla potential för att stoppa en oskyldig man från att avrättas för ett brott han inte begått. Dödsdömd: Melvin Mars är den andra fristående delen i serien om polisen Amos Decker, som inleddes med Jakten på Amos Decker (2015).

David Baldacci, född 5 augusti 1960, är en amerikansk författare, född och bosatt i Virginia. Baldacci är utbildad jurist och arbetade som det i nio år, innan.

Baldacci är utbildad jurist och arbetade som det i nio år, innan. Baldacci är utbildad jurist och arbetade som det i nio år, innan. David Baldacci, född 5 augusti 1960, är en amerikansk författare, född och bosatt i Virginia. David Baldacci, född 5 augusti 1960, är en amerikansk författare, född och bosatt i Virginia. Baldacci är utbildad jurist och arbetade som det i nio år, innan. Baldacci är utbildad jurist och arbetade som det i nio år, innan. David Baldacci, född 5 augusti 1960, är en amerikansk författare, född och bosatt i Virginia. David Baldacci, född 5 augusti 1960, är en amerikansk författare, född och bosatt i Virginia.