Jag är en tjuv

Jag är en tjuv
Utgivningsdatum: 2016-07-12
Förlag: Bonnier Pocket
Kategori: Samtida skönlitteratur
Författare: Jonas Karlsson
ISBN: 9789174295375
Antal sidor: 232

"Lekfullt, finurligt, begåvat - såklart." Södermanlands Nyheter "Häng en skylt på den skyldige!" Jonas Karlssons nya kortroman Jag är en tjuv berättar historien om när säkerhetsansvarige Roland oturligt nog lyckas ertappa en av snattarna på köpcentret och tvingas utföra en bestraffning han önskar han aldrig hade hittat på. Om hur ett infall går från dålig idé till att plötsligt glida en ur greppet bara för att sedan ta en ände med förskräckelse. Oväntade vändningar, generationsöverskridande handfallenheter och en händelseutveckling som sätter allting i nytt ljus. "Jag är en tjuv är ytligt sett en sedelärande bagatell, men också en klasskildring som frågar hur mycket en Roland är värd, hur mycket hans strävan efter en inre resning ska tas på allvar." /Ulrika Milles, Dagens Nyheter

Eftersom mamma jobbade heltid var jag för det mesta själv. Jag heter Birgitta, är 51 år och har ridit sedan jag var 15 år. Pappan: Valentin, håll i dig.

Nu kan nya hyresrätter bli billigare – hyran för en etta på Vallby minskar med 1000 kronor i månaden Detta är en fortsättning på Alice nya 'fritidsintresse' hon håller fast vid sin nya vän Anders som hjälper henne att testa ny busiga saker. Sonen: Jag håller i mig. Byrakstugans handling är en man som får raklödder i ansiktet, en strigel om halsen. Jag heter Birgitta, är 51 år och har ridit sedan jag var 15 år. Ådalsbanan.