Europeisk lyrik : Romantiken

Europeisk lyrik : Romantiken
Utgivningsdatum: 2015-09-03
Förlag: Norstedts
Kategori: Poesi
Upplaga: 1
Författare: Lennart Breitholtz
ISBN: 9789113063522
Antal sidor: 223

Litteraturens klassiker 1-18 är antologin för alla som vill stifta bekantskap med de yppersta verken inom lyrik, dramatik och prosa. Ett urval texter från antiken till 1900-talets första decennier. Oumbärlig för studerande i litteraturvetenskap och för litteraturälskare i allmänhet.

Del 17: Europeisk lyrik, romantiken innehåller tyskspråkig, italienskspråkig, engelskspråkig och franskspråkig diktning i original med svensk översättning. Till exempel Samuel Taylor Coleridge, Ludwig Uhland, Heinrich Heine och Victor Hugo.

Som medlem i Sällskapet är du välkommen att bidra med en vald. Europeisk kalligrafi. Roman Polański, filmregissör med polskt ursprung, utesluts nu ur den amerikanska filmakademin med anledning av de sexualbrott han begick på 1970-talet i USA. I Europa har kalligrafin en mer fragmentarisk historia med den medeltida bokkonsten (The Book of Kells, The Book of Durruw, The Lindisfarne. Roman Polański, filmregissör med polskt ursprung, utesluts nu ur den amerikanska filmakademin med anledning av de sexualbrott han begick på 1970-talet i USA. Europeisk kalligrafi. Från och med oktober månad 2011 presenterar vi också valda dikter utan personliga kommentarer. Från och med oktober månad 2011 presenterar vi också valda dikter utan personliga kommentarer. Europeisk kalligrafi.