Min resa i Blekinge och Kalmar 1854

Min resa i Blekinge och Kalmar 1854
Utgivningsdatum: 2014-10-17
Förlag: Virvelvind Förlag
Kategori: Allmän världshistoria
Författare: Carl Georg Brunius
ISBN: 9789187363252

I den här e-boken får du en skildring av en resa genom flera av de största orterna i Blekinge och vidare norrut till Kalmar. Texten skrevs år 1854 av arkeologen och arkitekten Carl Georg Brunius och är ett spännande tidsdokument. I dag tar det bara några timmar att köra bil genom Blekinge och vidare upp till Kalmar. Men i mitten av 1800-talet tog färden flera veckor. I den här reseskildringen får du läsa hur forskaren Carl Georg Brunius klagar på de usla vägarna och färdas från den ena sevärdheten till den andra. Han beskriver bland annat vattenfall, märkliga stenar och vacker natur. Några av orterna som besöks under den här resan år 1854 är Ronneby, Karlskrona, Kristianopel och målet för resan, Kalmar.

Textens författare C G Brunius var en av dåtidens främsta kyrkoarkitekter och det är därför inte så underligt att just kyrkorna beskrivs extra utförligt och med ett rätt avancerat arkitektoniskt språkbruk. Vid ett av stoppen lyckas arkitekten Brunius till och med få i uppdrag att göra en renovering av den nedgångna kyrkan. E-bokens text publicerades ursprungligen år 1859 med titeln "Korta anteckningar på en genomresa af Blekinge till Kalmar 1854".

Jag har letat i flera år efter i vilken skola min mormor Emeli gick i eller var hon befann sig.

och hans gård i sydöstra hörnet av Styrmansgatan och Hantverkaregatan i Karlskrona. Här kan du göra efterforskningar om allt möjligt sjöfartsrelaterat.

Det finns många obesvarade efterlysningar.

Boklistorna uppdateras kontinuerligt. Det finns många obesvarade efterlysningar. Arndt, Johann Fyra Anderika Böcker Om En San Christendom,. Scrolla ner och se om du känner igen.