Mannen som lekte med dockor

Mannen som lekte med dockor
Utgivningsdatum: 2017-06-02
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori: Deckare
Författare: Magnus Jonsson
ISBN: 9789188447340
Antal sidor: 379

»Doktoranden Linn Ståhl på KTH är en trovärdigare Lisbeth Salander, idogt hackande när hon inte åker skateboard, och polisen Rickard Stenlander är stillsamt vardaglig. Miljön, framför allt runt Hornstull på Stockholms Södermalm, är vaket och nära skildrad.« ; LOTTA OLSSON, DN Krypteringsexperten Linn Ståhl arbetar med sin doktorsavhandling på KTH när kriminalpolisen hör av sig och ber om hjälp med en utredning av ett makabert mord.

En ung kvinna har hittats mördad i en lägenhet på Södermalm i Stockholm och omsorgsfullt styrts ut som en porslinsdocka. Linn har varit medlem i Antifascistisk aktion en organisation som är svartlistad av Säpo och är tidigare dömd för brott mot rikets säkerhet. Så det är under ömsesidig misstänksamhet hon börjar arbeta tillsammans med kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson.Samtidigt som mördaren gäckar polisen vinner högerextrema krafter ny terräng i Sverige. Frågan är om Linn och polisen alls drivs av samma motiv... MAGNUS JONSSON är uppvuxen och bosatt på Södermalm i Stockholm.

Han arbetar som gymnasielärare och åker gärna skateboard på fritiden. Mannen som lekte med dockor är hans debut och den första boken i Hatet-trilogin. »Det här är en rafflande, filmisk historia som vartefter den fortgår gör mig andfådd.« Betyg 7 av 10 ; ANNA LIV LIDSTRÖM, dagensbok.com »Jag vill gärna läsa kommande böcker i serien, och jag rekommenderar boken.« Betyg 4 av 5 ; BIMS BLOGG »En riktigt spännande svensk deckare. Magnus Jonsson kan verkligen skriva och själva mordfallet är helt klockrent, inte riktigt likt någonting jag tidigare läst. Jag har höga förväntningar på de två andra delarna i trilogin!« Månadens bok oktober 2016, betyg 4 av 5 ; BOKRADEN »Magnus Jonsson kan verkligen skriva! Miljöbeskrivningarna är så målande att det kändes som att man var i Stockholm en vacker vårdag. Jag kommer utan tvekan att läsa nästa bok i trilogin.« ; A BOOKAHOLIC SWEDE »En stark debut.« Betyg 4 av 5 ; LÄSA & LYSSNA

De pocket inom skönlitteratur som sålde bäst föregående vecka. De pocket inom skönlitteratur som sålde bäst föregående vecka. BMI, Body Mass Index, är ett mått som används i hela världen för att bedöma om man har normal vikt i förhållande till sin längd. MOTOR. Mamma och pappa grubblar i framsätena om det kommer bli mycket folk. Nu körs jordmassorna in i Malmö arena. Mamma och pappa grubblar i framsätena om det kommer bli mycket folk. MOTOR. HÖLLVIKEN. MOTOR.