Männen i Kreml

Männen i Kreml
Utgivningsdatum: 2017-04-11
Förlag: Ordfront
Författare: Zygar Michail
ISBN: 9789174416411

Vad ligger bakom politiken i Vladimir Putins Ryssland? Hur fattas besluten? För att få svar på dessa frågor gick journalisten Michail Zygar direkt på kärnan Putins innersta krets. Genom sina kontakter kunde han genomföra unika intervjuer med ledande ryska politiker, beslutsfattare och oligarker av idag och igår. Det tog många år att få dem att prata öppet, men till slut började de berätta.

Resultatet är en avslöjande skildring av spelet i maktens korridorer under Putins styre. Zygar värjer sig mot bilden av Putin som en slug marionettspelare både den demoniserade versionen som framhålls i väst och den dyrkande versionen som propageras i rysk statlig media. I stället gör han utifrån de fakta han får fram en saklig beskrivning av hur beslutsfattandet i Kreml faktiskt gått till.

Och de politiska besluten framstår som allt annat än planerade, utan i hög grad kortsiktiga taktiska svar på yttre händelser ofta utan logik, konsekvens eller strategiska mål. Männen i Kreml är en bladvändare om det moderna Rysslands politiska historia. Boken är redan en internationell succé och bör läsas av alla som vill förstå vart Ryssland är på väg och varför.

Blandade tankar. Rekryteringsgrupp tillsatt – i dag inleds arbetet med att hitta en ny vd till Östersundshem Ett oberoende bokförlag som ger ut samhällsdebatt, historia, kulturhistoria, samt handböcker i skrivandets hantverk, demokrati och folkbildning – … En faktoid är osanning som behandlas som en sanning. Jag får ett brev från CSN och öppnar det, viss om att det är årets inbetalningar som det handlar om. (including hygienic facilities, SAT, TV, safe and telephone). (2016-09) Motivering: Information från 2015 och 2016 saknas i stort sett. Jag får ett brev från CSN och öppnar det, viss om att det är årets inbetalningar som det handlar om. Men istället ser jag: 31 december 2017 Din totala skuld är 0 kronor. (2016-09) Motivering: Information från 2015 och 2016 saknas i stort sett.