Badskumt : Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg

Badskumt : Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg
Utgivningsdatum: 2012-04-02
Förlag: Ordfront
Kategori: Skrivböcker & kalendrar
Författare: Katarina Johansson
ISBN: 9789174411089
Antal sidor: 254

Etthundratio (110) ton. Det är så mycket kosmetika och hudvårdsprodukter vi använder i Sverige. Varje dag. Krämer för händerna, tänderna, dagen, natten.

Och »vi« är inte längre bara kvinnorna, utan även männen, barnen och bebisarna. Vi färgar håret med giftiga och miljöfarliga ämnen och badar de allra minsta i badskum med starkt allergiframkallande ingredienser.

Vi använder parfymer som kan påverka hormonsystemet och solkrämer som kan skada vårt DNA. Upp till 7 000 ämnen används i våra allra vanligaste produkter. Även om inte alla är farliga vet vi väldigt lite om cocktaileffekten: vad som händer med oss eller naturen när flera ämnen blandas. Förr i tiden pudrade man ansiktet vitt med blysmink för att bli vacker. Blyet förstörde tyvärr huden, fick håret att lossna, tandköttet att svullna och tänderna att svartna. Men är vi egentligen så mycket klokare idag? I Badskumt bannar och manar Katarina Johansson oss till kritisk eftertanke. Det är dags för en ordentlig granskning av badrumsskåpet.

På den här sidan hittar du både fakta och tips för dig som. Det är så mycket kosmetika och hudvårdsprodukter vi använder i Sverige. Badskumt : Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg Lataa e-kirja ilmaiseksi pdf. Och har du inte funderat tidigare kan du gärna börja göra det genom att läsa Badskumt. Gifterna som gör dig ren och snygg. >Badskumt – gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg >. häftad, 2012. Pris: 52 kr. Katarina Johansson har skrivit en bok om gifterna som gör oss rena och. Badskumt - Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg.

syntetiska ämnen som uppfunnits i laboratorium och som idag används i.