Livets sista tid

Livets sista tid
Utgivningsdatum: 2013-09-03
Förlag: Gothia Fortbildning
Kategori: Sorghantering
Författare: Ulla Söderström
ISBN: 9789172059375
Antal sidor: 10

Nu finns Ulla Söderströms fina skrift i ny upplaga. Den handlar om hur det kan vara under livets sista tid och när man dör. Den beskriver vad som händer med kroppen och försöker förklara vad som händer i sinnet när en människa får insikt om att slutet närmar sig. Genom att på ett finstämt och osentimentalt sätt beröra ämnet ger skriften styrka att stödja och mod att tala om döden.

Vem vänder sig boken till Livets sista tid vänder sig till var och en som på nära håll är med om att en familjemedlem, vän eller annan närstående person är svårt sjuk och snart kommer att avlida. Den vänder sig också till dem som arbetar med - och utbildar sig inom - vård och omsorg. Om författaren Ulla Söderström är läkare i allmänmedicin med lång erfarenhet av arbete på hospice och med vård av svårt sjuka och döende i hemmet.

Ladda ner eller beställ Nationellt kunskapsstöd för god palliativ vård i livets slutskede från Socialstyrelsen. Samtalstjänst Nisse Norén möter och utvecklar människor genom samtal och reflektion. Döden är livets upphörande, en avslutning av alla biologiska funktioner som upprätthåller en levande organism. Det här är min favorit, så skir och så fin färgkomposition. Samtalstjänst Nisse Norén möter och utvecklar människor genom samtal och reflektion. Vad händer i kroppen under livets sista tid. Vilken stöd kan man få som närstående. 6, under tisdagar – söndagar, klockan 11 – 17.