Handelsvägen till Lödöse

Handelsvägen till Lödöse
Utgivningsdatum: 2014-12-12
Förlag: Recito Förlag
Kategori: Deckare
Författare: Lisbeth Larsson
ISBN: 9789175177045

Handelsvägen till Lödöse är en historisk spänningsroman som utspelar sig i slutet på 1700-talet. Denna farofyllda väg går genom det otillgängliga skogsområdet Risveden, där stråtrövare härjade och vargflockar utgjorde ett hot mot de som färdades på handelsvägen, den viktiga länken till Göta älv och handelsstaden Göteborg. Handlingen utspelar sig i Västergötland, Lödöse, Göteborg och Marstrand. Det blir spännande och dramatiska episoder med fjärdingsman Nils Karlsson i Lödöse och stadsfiskal Carl Pihl i Göteborg.

Det blir gripande och tragiska människoöden med Stina Andersdotter och hennes elva barn. Det är en spänningsroman som tar upp sjöröveri och stråtröveri i skogen. Den tar även upp händelser och vardagsliv på landet och i Göteborg.

Denna sjö beräknas ha fått sitt utlopp mellan den smältande isranden, och berget Billingens nordspets, med ett stort vattenfall cirka 9 600 f. Kr. I samband med att inlandsisen smälte undan bildades en stor färskvattensjö, Baltiska issjön, som föregångare till Östersjön. Denna sjö beräknas ha fått sitt utlopp mellan den smältande isranden, och berget Billingens nordspets, med ett stort vattenfall cirka 9 600 f. I samband med att inlandsisen smälte undan bildades en stor färskvattensjö, Baltiska issjön, som föregångare till Östersjön. Denna sjö beräknas ha fått sitt utlopp mellan den smältande isranden, och berget Billingens nordspets, med ett stort vattenfall cirka 9 600 f. Kr. Kr.