Kära Läkare : lyssna på Mammor

Kära Läkare : lyssna på Mammor
Utgivningsdatum: 2014-10-07
Förlag: Vulkan
Kategori: Onkologi
Författare: Grethe Pauline
ISBN: 9789163366086
Antal sidor: 56

På ett personligt och mycket gripande sätt skildras modern, den sista tiden, med ett svårt sjukt barn. Ett skakande dokument, där en mors övertygelse om att den lille sonen är svårt sjuk möts av en oförstående omgivning, ända fram till dess att barnet får diagnosen, en obotlig cancersjukdom. Trots att händelserna utspelar sig i början av 1960-talet känns boken aktuell.

Den förmedlar vikten av att de professionellt yrkesverksamma i vården lyssnar på anhöriga och tar sig tid att utreda och analysera den information som lämnas. Betydelsen av anhörigas delaktighet i vården och behandlingen av det sjuka barnet lyfts fram. Men det visar också på vikten av stöd för en familj både i den akuta krisfasen och med bearbetning av sorgen efter ett barn och ett syskon.

Boken som är lättläst, passar utmärkt som diskussionsunderlag för såväl yrkesverksamma som studerande inom vård- och omsorgsyrken. All författarens royalty går oavkortat till barncancerfonden.

Kåseri nr 473. se. se. , barnböcker. 'Försök Alltid med att Försöka igen – fast på Annorlunda sätt – enär Allt Är Möjligt . Jag blev så förbannad när jag läste den här texten i Expressen av Britta Svensson med rubriken 'Det duger inte att jobba deltid, hämta tidigt på dagis och sedan klaga på att pensionen blir usel'. Om vi då i stället vänder på det och tänker att jag kan bli till tröst, då måste jag ju vänta in personen framför mig och se vad han eller hon behöver. Om vi inte sover dör vi. se. Månadens Gabriele, Oktober 2017.