Förbannelsens år

Förbannelsens år
Utgivningsdatum: 2017-11-24
Förlag: Saga Egmont
Kategori: Samtida skönlitteratur
Författare: Catherine Cookson
ISBN: 9788711749845

Varje generation av familjen Mallen verkar drabbas av den förbannelse som vilar över släkten. Barbara, som i hela sitt liv försökt glömma de fruktansvärda omständigheterna kring sitt ursprung, bär inte den vita hårlocken. Men när så hennes trillingar föds verkar det som om en av hennes söner gör det, och som om förbannelsen aldrig kommer att dö ut. Catherine Cookson föddes 1906 i South Shields och dog 1998 i Newcastle-upon-Tyne. "Kate Hannigan", hennes första roman, utkom 1949. Hon var en av 1900-talets mest älskade underhållningsförfattare och blev både upptagen i Brittiska Imperieordern och adlad till följd av sitt författarskap. Flera brittiska tv-serier är baserade på hennes romaner, som översatts i 25 länder. Böckerna om familjen Mallen är en historisk trilogi med en handling som sträcker sig från mitten av 1800-talet till tiden för första världskriget. Vi får följa familjen genom fyra generationer, från det storslagna Viktorianska England till krigets mörka dagar.

Serien filmatiserades på 1970-talet.

Rhenguldet är den första delen i operatetralogin Nibelungens ring Rhenguldet (tyska: Das Rheingold) är en tysk opera av Richard Wagner i en akt (fyra scener), uruppförd 1869. Rhenguldet är den första delen i operatetralogin Nibelungens ring. Rhenguldet är den första delen i operatetralogin Nibelungens ring Rhenguldet (tyska: Das Rheingold) är en tysk opera av Richard Wagner i en akt (fyra scener), uruppförd 1869. Rhenguldet (tyska: Das Rheingold) är en tysk opera av Richard Wagner i en akt (fyra scener), uruppförd 1869. Rhenguldet är den första delen i operatetralogin Nibelungens ring Rhenguldet (tyska: Das Rheingold) är en tysk opera av Richard Wagner i en akt (fyra scener), uruppförd 1869. Rhenguldet är den första delen i operatetralogin Nibelungens ring Rhenguldet (tyska: Das Rheingold) är en tysk opera av Richard Wagner i en akt (fyra scener), uruppförd 1869.

Rhenguldet är den första delen i operatetralogin Nibelungens ring Rhenguldet (tyska: Das Rheingold) är en tysk opera av Richard Wagner i en akt (fyra scener), uruppförd 1869. Rhenguldet är den första delen i operatetralogin Nibelungens ring Rhenguldet (tyska: Das Rheingold) är en tysk opera av Richard Wagner i en akt (fyra scener), uruppförd 1869.